Geluksstofjes...

is er Voor kinderen die:

  • Het lastig vinden hun grenzen aan te geven of juist grenzeloos zijn
  • Last hebben van faalangst of juist overmoedig zijn
  • Moeite hebben hun emoties te laten zien, verlegen zijn of meer zelfvertrouwen nodig hebben
  • Die last hebben van stemmingswisselingen, explosief zijn of stress hebben

biedt:

  • 1 op 1 coaching
  • 1 op 1 zangtherapie in aansluiting op de coaching-sessies
  • groeps-sessies ter afsluiting van een coaching-traject

Met wie ga je op zoek naar jouw geluksstofjes?

De coaching-sessies worden aangeboden door Daniëlle Heuts. Werkzaam binnen het onderwijs sinds 1994.

 

"Nadat ik vele klassen/groepen had gedraaid, kwam ik er steeds meer achter dat kinderen niet tot ontwikkeling komen, als deze kinderen (door welke omstandigheid ook) niet lekker in hun vel zitten. Hierdoor had ik behoefte aan meer kennis en heb ik de opleiding tot gedragsspecialist gevolgd. Daarnaast heb ik mij verdiept in groepsdynamiek en anti-pest projecten (o.a. meidenvenijn)."

 

 

 

WERKWIJZE

"Ik werk steeds vanuit kwaliteiten en kansen. Daarbij vind ik het belangrijk dat kinderen, ouders en leerkrachten samenwerken. Het kind staat centraal. Dat betekent dat ik met het kind op zoek ga naar (reële) mogelijkheden om zich weer lekker te voelen en te komen tot ontwikkeling op alle gebieden. Dat doe ik op allerlei verschillende manieren, afhankelijk van waar het kind behoefte aan heeft."

De zangtherapie wordt gegeven door Dyonne Hermans. Het verhaal van Dyonne is zeer bijzonder en zeker stimulerend voor veel leerlingen! Slechts enkele jaren geleden ontdekte zij haar talent en passie voor zingen. Het enthousiasme ontstond doordat haar zoon op zangles zat en na verloop van tijd geen zin meer had om de (wat klassiek getinte) zanglessen, die hij destijds aan een muziekschool volgde, af te maken. Dyonne nam de lessen van hem over en ontdekte hoe leuk ze het vond. Ook Dyonne wilde graag popmuziek zingen en zo kwam ze terecht bij Hometown Studio. Dyonne begon met een combinatie van de groepsles voor volwassenen en individueel zangles. Ze vond de EVT zangtechniek die onderwezen werd helemaal fantastisch en beet zich er zo ontzettend in vast, dat ze enorme sprongen maakte en de techniek binnen no time onder te knie had.

 

Om haar kennis nog verder te ontwikkelen, volgde zij EVT cursussen bij Helga Westmark in Amsterdam. Binnen slechts enkele jaren ontwikkelde Dyonne zich tot een professionele zangeres, die inmiddels ook van zingen haar beroep heeft gemaakt.

 

Dyonne ervaart als geen ander wat zingen doet voor lichaam en geest en biedt daarom ook zangtherapie aan voor kinderen die moeite hebben om zichzelf te uiten, moeite hebben om voor zichzelf op te komen, te weinig eigen liefde kennen en daardoor ook zelfvertrouwen missen.

 

"Mijn drijfveer is om kinderen fitter en blijer de deur uit te laten gaan dan toen ze kwamen. Van zingen wordt je rustiger, je hersenen krijgen extra zuurstof en je zingt de problemen van je af! Zingen geeft nieuwe energie! Zingen is ook geestelijk helend. Zingen doe je met hart en ziel. Je leert ook beter luisteren naar je lichaam. Het zelfvertrouwen groeit naarmate er progressie in het zingen is. Ook spreken wordt makkelijker en duidelijker. Maar bovenal is zingen heerlijk om te doen. Je wordt er echt gelukkiger van!"

Hoe gaan we op zoek naar jouw geluksstofjes?

In een vijftal bijeenkomsten zullen kinderen leren om grenzen aan te geven, hun kwaliteiten en hun valkuilen ontdekken. Zullen ze beter voor zichzelf durven opkomen. Dit doen we door d.m.v. visualisering, praktische oefeningen en zangtherapie. Dit zijn bijeenkomsten van 1 uur.